marți, 24 februarie 2015

Regim diaree

Acesta este un regim alimentar clasic, orientativ. Țineți cont că există păreri opuse privind reluarea alimentației obișnuite: treptat? sau de îndată ce toleranța digestivă este reluată? Ghidați-vă pe principiul ”văzând și făcând”.

Alimente permise

  • Pâine prăjită, sticksuri, covrigei, grisine, biscuiți simpli (fără zahăr, miere, ciocolată);
  • Apă plată;
  • Ceai de mentă/sunătoare + glucoză 5g/100mL; (ATENȚIE! mamele care alăptează nu vor consuma ceai de mentă pentru a evita scăderea lactației)
  • Banane, măr copt;
  • Supă de zarzavat (morcov, dovlecel, păstârnac, pătrunjel, țelină);
  • Pilaf fiert în zeama de supă de zarzavat;
  • Supă de morcovi sau morcovi fierți, tăiați felii, cu puțină sare;
  • Paste făinoase / mămăligă / orez cu brânză;
  • Brânză de vaci proaspătă, telemea de vacă puțin sărată;
  • Carne de pasăre/vită fiartă, la grătar sau la cuptor (fără ulei);
  • Lapte de sân;
  • Lapte fără lactoză (Nan FL, Humana HN, Milupa HN25).

Alimente interzise

  • Lapte integral, iaurt, smântână, cașcaval, brânză topită, unt;
  • Mezeluri;
  • Cartof, roșie, castravete, ridiche, varză, fasole;
  • Prăjituri, creme, gem, miere, zahăr;
  • Supe cu zeamă de carne;
  • Suc de fructe/nectar din comerț.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu