marți, 24 februarie 2015

Regim diaree

Acesta este un regim alimentar clasic, orientativ. Țineți cont că există păreri opuse privind reluarea alimentației obișnuite: treptat? sau de îndată ce toleranța digestivă este reluată? Orientați-vă folosind principiul ”văzând și făcând”.

Alimente permise

  • orez crud (1 linguriță copil mic - 3 linguri adult), înghițit cu apă
  • pâine prăjită, sticksuri, covrigei, grisine, biscuiți simpli (fără zahăr, miere, ciocolată);
  • apă plată;
  • ceai de mentă/sunătoare/leuștean îndulcit sau nu (zahăr fiert odată cu apa sau glucoză 5g/100mL); ATENȚIE! mamele care alăptează nu vor consuma ceai de mentă pentru a evita scăderea lactației;
  • banane;
  • măr copt;
  • afine;
  • ghimbir;
  • pudră de roșcove (karob);
  • supă de zarzavat (morcov, dovlecel, păstârnac, pătrunjel, țelină);
  • pilaf fiert în zeama de supă de zarzavat;
  • supă de morcovi sau morcovi fierți, tăiați felii, cu puțină sare;
  • cartof - DOAR COPT;
  • paste făinoase / mămăligă / orez cu brânză;
  • brânză de vaci proaspătă, telemea de vacă puțin sărată;
  • carne de pasăre/vită fiartă, la grătar sau la cuptor (fără ulei);
  • propolis;
  • lapte de sân;
  • lapte fără lactoză (Nan FL, Humana HN, Milupa HN25).

Alimente interzise

  • lapte integral, iaurt, smântână, cașcaval, brânză topită, unt;
  • mezeluri;
  • cartof, roșie, castravete, ridiche, varză, fasole;
  • prăjituri, creme, gem, miere, zahăr;
  • supe cu zeamă de carne;
  • suc de fructe/nectar din comerț.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu