De asemenea. țineți cont că există păreri opuse privind reluarea alimentației obișnuite: treptat? sau de îndată ce toleranța digestivă este reluată? Ghidați-vă pe principiul ”văzând și făcând”.
După vărsătură, primele 4 ore:
- apă plată;
- apă cu bule (carbogazoasă).
Prin tatonarea toleranței digestive: primele ore cu linguriţa (o linguriță la 5 minute), apoi cu paiul, apoi cu paharul.
Ziua 2
7:00Ceai (ATENȚIE! mamele care alăptează nu vor consuma ceai de mentă pentru a evita scăderea lactației), pâine prăjită, sticksuri, covrigei (săraţi).
10:00
Măr copt (crud), compot, biscuiţi simpli, brânză de vaci, telemea de vaci.
14:00
Supă de zarzavat (albitură + dovlecel + morcovi) + carne de vită sau pasăre (piept, pulpe – atenţie! fără pieliţe).
Carne + macaroane – fără unt, ulei.
17:00
Idem orele 10:00.
21:00
Carne fiartă + garnituri: albitură + dovlecel + morcovi.
Ziua 3
7:00Ceai, pâine prăjită + brânză de vaci.
10:00
Banană, măr (copt sau crud) + biscuiţi simpli.
Compot caise (fără zahăr).
Brânză de vaci sau telemea de vaci.
14:00
Supă de zarzavat (albitură + dovlecel + morcovi) + carne de vită sau pasăre (piept, pulpe – atenţie! fără pieliţe).
17:00
Idem orele 10:00.
21:00
Carne + albituri (idem orele 14:00).
Ziua 4, ziua 5
Se adaugă carne friptă la grădar (pui / vită).Ziua 6
Se adaugă iaurt simplu + fulgi de cereale.Ziua 7
Se adaugă ou fiert tare.Ziua 8
Regim de vârstă.În plus, mamele care alăptează pot găsi utile sfaturile din imaginea de mai jos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu