marți, 31 martie 2015

Alimente pentru sugari

Aceste alimente sunt cu titlu de exemplificare, listele nefiind exhaustive.

Exemple de legume folosite pentru mâncărurile sugarilor

  • asparagus
  • cruciferoase: broccoli, varză de bruxelles, varză, conipidă, gulie
  • morcov
  • fasole verde
  • mazăre
  • ardei verde
  • cartof
  • spanac
  • dovlecel sau dovleac
  • sfeclă

Exemple de fructe folosite pentru mâncărurile sugarilor

  • caise
  • avocado
  • banane
  • pepene galben
  • mango
  • pepene verde
  • nectarine
  • papaya
  • piersici
  • pere
  • prune
Dacă sunt suficient de coapte pentru a fi pasate, acestea nu necesită peparare termică.
Fructele uscate fără sâmburi pot fi înăbușite în vederea pasării. 

Adaosul de sare, zahăr, siropuri, ulei, unt, margarină, untură sau smântână la prepararea legumelor și fructelor nu este necesar.
Mierea poate fi folosită doar dacă există dovada certă că nu este contaminată cu spori de Clostridium botulinum (în urma testării mierii la un laborator specializat).

Urmăriți sugarul în vederea posibilelor reacții alergice după introducerea fiecărui aliment nou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu